rinyálás kettőpontnulla


az egyik dolog, ami nem volt szimpi a butikban, hogy 9-től 5-ig volt a munkaidő. mármint nem akarok már reggel 5.30kor fontoskodni, de nehogymár én is egy olyan hering legyek, mint az emberek 75%-a, hogy 5kor kiszabadul a munkahelyéről, beül egyedül az autójába (carpooling, meg együtt autózás, bringázás és egyebek, felejtsd el), amitől krva nagy a forgalom az utakon, aztán mindenki megrohamozza a boltokat, az éttermeket...ugh...nemköszi. tetsziktudni ezek a hölgyek mind (vagy majdnem mind) nagyonfontos anyukák, és le kell passzolniuk a gyerkőcöket oviba, bölcsibe, ide-oda reggelente. mondjuk a főnökasszony gyerekei egy számitógépes programtól tanulnak otthon - a számitógépes variáció az egyik, a másik, hogy anyuapu tanit az ő terveik alapján- úgy hivják, homeschooling, ennél hülyébb dolog azért kevés van a világon, de itt megy ezerrel... mert ki ne akarna szociális interakciók, barátkozás, változatosság helyett egy számitógépes programtól vagy anyuaputól tanulni a nappaliban, ugye?! hát ha én otthon lettem volna iskolázva, szerintem egy barátom sem lenne! és itt ebben felnő egy generáció, aki szociálisan analfabéta, és életképtelen. de sebaj, mert Ödönke majd fiatalon összeházasodik egy másik szociálisan béna emberrel, és együtt átvergődnek ezen az életnek nevezett pályán, és lesz 8 gyerekük, akiket egy újabb számitógépes program vagy az anyuka fog két tejpumpálás/textilpelenka-mosás között tanitani... jeeee! a tanárokat meg húzzuk le a wc-n.
szóóóval, ott tartottam, hogy a volt főnim gyerekeinek a -számitógépes-tanitón kivül- van dadusa is, és a 14 éves fia 2 energiaitalt ivott meg egy nap alatt, aztán ebédre kapott egy zacskó sós rágcsát, meg egyszer az anyukája csinált neki dobozos sajtos makarónit a mikróban. (tudomtudom, mit okoskodok, hiszen én egyáltalán nem vagyok anyuka, de azt azért én is tudom, hogy ennek a menünek semmi köze nincs az egészséges táplálkozáshoz.) de valahogy itt elfogadott, hogy a gyerekedet 2 hetes korától kezdve valaki más neveli, amig te a dollárjeleket hajtod, és szrunk a házi kosztra, meg hogy a tinédzser 4 eszpresszóval felérő koffeinbombákat iszik. vagy lehet, hogy ezt is meg lehet gyónni vasárnap a templomban?

keserű vagyok, tudom... meg krva okos is, ne is mondd! :D szimplán csak leirom, mit gondolok ezekről a dolgokról. mert szerintem van annak oka, hogy Európában nem ennyire elterjedt ez a homeschool-ing, hiszen az iskolában tanulsz meg egy csomó dolgot, amit a későbbiekben hasznositani fogsz, és most itt nem csak a lexikális tudásra gondolok, hanem arra, hogy hogy kell csoportban dolgozni, vagy hogy van egy tanulási rendszer, vagy mit illik és mit nem, hogyan szerzel barátokat, stb. mindenesetre aki kitalálta ezeket a tanitó-programokat, biztos sokat kaszált...

na de ez csak onnan jutott eszembe, hogy van egy másik 'állásajánlatom', egy forditó-cégtől, akiknek elvileg angol-magyar telefonos forditója lennék, jókis pénzért, itt, a JÚESZÉÉ-ben. irtak e-mailt, és most kéne csinálnom valami video-interjú-szerűséget, csak először átöltözök pizsiből valami rendesbe, nehogy a juutubon köszönjön vissza a videóm :D szóval elvileg ez úgy működne, hogy amikor ráérek, akkor bekapcsolom a programot és headsettel várom a kuncsaftokat (muhaha), és aztán ha más dolgom van, lelépek, és ennyi, tehát semmi megkötés, hogy mikor kéne dolgozni, ami tök jó, igy az éttermi kacifántos beosztásom mellé.

majd tudositok. ja és nincs hosszú i-m, ezért elnézést kérek.